Asoc. profesors, Vadošais pētnieks Dr. agr.
Kaspars Kampuss

Agrobiotehnoloģijas institūts
Latvijas Lauksaimniecības universitātes

Lauksaimniecības fakultāte

LF Maģistrantūras studiju programmas "Dārzkopība" vadītājs
 

LF Starptautisko sakaru, t.sk. ERASMUS, koordinators

Darba vietas adrese:
Jelgava, Lielā iela 2,
102 kabinets, LF, LLU, LV-3001
Darba tel.: 63005630 (Pils tīklā 230), Mob: 26161982
E-pasts: kaspars.kampuss@llu.lv


Zinātniski pedagoģiskais darbs
Studiju priekšmeti
  • Augļkopība
  • Ģenētika un dārzaugu selekcija
  • Dārzkopība
  • Dārzkopības produkcijas ražošana I
  • Augļkopības pamati
  • Dārzkopības bioloģiskie pamati (maģistrantūra)
  • Ogkopības zinātne (maģistrantūra)

Pētījumu virzieni

  • Upeņu, jāņogu un ērkšķogu (Ribes L.) ģenētisko resursu izpēte Latvijā
  • Upeņu, jāņogu, ērkšķogu un citu ogu un mazo augļu kvalitātes pētījumi

Publikācijas

Kopā 43 publikācijas, t.sk. nozīmīgākās pēdējos gados:

  1. Kampuss K., Strautina S., Kampuse S. (2007) Red and white currant genetic resources in Latvia/ Acta Horticulturae 760, p. 397 – 403

  2. S. Kampuse, G. Moraga, K. Kampuss, S. Muizniece-Brasava (2007) Water sorption isotherms and glass transition in blackcurrants and red currants. Proceedings of 5th International Food Technology Congress „Consumer Protection through Food Process Improvement & Innovation in the Real World”, 9.-11. March, Greece.

  3. S. Kampuse, K. Kampuss, I. Krasnova, I. Volkova (2007) Influence of drying methods to stability of black currant bioactive compounds, Chemia Technologia, vol.4 (46) 2007, p.21-25.

  4. K.Kampuss, L.P.Christensen and H.Lindhard Pedersen (2008) Volatile Composition of Black Currant Cultivars. Acta Horticulturae 777, p. 525 – 529.

  5. S.Kampuse, K.Kampuss, E.Berņa, Z.Krūma, I.Krasnova, I.Drudze (2009). Biochemical composition and antiradical activity of rowanberry (Sorbus L.) cultivars and hybrids with different Rosaceae L. cultivars / Latvian Journal of Agronomy No.12, p. 59 – 65.

  6. Kampuss K., Strautina S. and Laugale V. (2009) Influence of climate change on berry crop growing in Latvia. Acta Horticulturae 838, ISHS, pp. 45-51

  7. S. Kampuse, Z.Krūma, K. Kampuss, I. Krasnova (2010) Nutritional Value of Minor Fruits in Latvia/ Acta Horticulturae 877 (vol.2), p. 1221 – 1228.

  8. Kampuss K., Strautina S., Kampuse S., Krasnova I. (2012) Gooseberry (Ribes grossularia L.) Genetic Resources in Latvia. Acta Horticulturae 926, p. 39-45

  9. Strautina S., Krasnova I., Kalnina I., Kampuss K. (2012) Results of Red Raspberry Breeding in Latvia. Acta Horticulturae 946, p. 171-176

  10. Kampuss, K., Kampuse, S., Kruma, Z., Ruse, K. (2012) The changes of biochemical composition in gooseberry cultivar berries in two ripening stages after frozen storage. WASET: World Academy of Science, Engineering and Technology, Vol. 67, p. 820-825.